Pool aastat puhkust Eestis on läbi ja on aeg taas Gruusiassse teele asuda. Kaks passi rohkem kui ma harjunud olen ja samal ajal üks vähem ka. Ehk siis ma lähen lastega Kutaisisse ja Pärt jääb veel Eestisse tööd tegema. Õnneks tuleb minu ema paariks nädalaks kaasa ja siis pärast seda ehk hakkab juba Pärt ka ennast Gruusia poole sättima.
Wizzairi lendudega on kahjuks jälle kehvasti, mis teeb nii meie kui ka teie (kui potentsiaalsed kliendid) elu keeruliseks. Ehk siis praegu on otselend Kutaisisse vaid Riiast.

Meie lend on pühapäeval ja tahaks öelda, et minek peaaegu nagu esimeselgi korral. Ma ei jõudnud kuidagi pisikese preili passi tegemiseni, muud kui lükkasin edasi, et küll jõuab. Lõpuks sain pildi ja taotluse tehtud ning kinnitati ära, et läheb trükki. Olin endaga rahul, et vaevalt pass nüüd päriselt 30 päeva läheb, et kolme nädalaga võiks ju hakkama saada küll. Kahe nädala peal aga muutusin ärevaks, sest info oli ikka sama, läheb peagi trükki. Hakkasin siis ühelt ja teiselt poolt infot otsima, kas on lootust või tuleb kiirpass teha. Sain vastuseks, et pigem pole mõtet riskida ja läheb kiirpass.

Algas plaan B. Kuna kiirpasse saab kätte vaid Tallinnas, siis rääkisin õega läbi, et tema läheb järgi ja toimetab kuidagi Tartusse. Kuna järgi läheb muu inimene kui taotleja, siis on selleks vaja volitust ja mida saab omakorda teha vaid esinduses koos passi taotlusega. Tere e-riik!

Esmaspäeval avasime perega silmad, tegime kiire hommikusöögi ja seadsin lastega sammud PPA poole. 1h hiljem saime teenindaja laua taha ja rääkisin muret. Teenindaja ohkas ja ütles, et kuna otsus on juba tehtud siis on asi palju keerulisem. Ta uuris ja kirjutas ja helistas, rääkis kolleegidega ning lõpuks sai telefoninumbri kust saab infot kaugel pass omadega on. Sealt saadi vastus, et 10min uuesti helistada. Ja siis selgus, et jah, pass jõuab reedeks kindlasti kohale, ilmselt juba varemgi. Ei teagi, kas tõesti oli järjekord seal maal või oli lihtsam pass kiiremini trükki saata kui vana taotlus tühistada ja uus menetlusse saata. Igal juhul, Jehuu!!!
Pärkel oli PPAs tegevust küll, võtsin talle snäki karbi kaasa, kuigi jah sellest piisas vaid tunniks, ülejäänud 0.5h vastasin küsimustele kus, kes, miks, mida ja millal.. 😀

Pärast seda tralli aga avastas Pärke, et tema Jõehobul ei ole ka passi! Kodus toimus Jõehobule kiire fotosessioon. Helistasime Kaisuloomade PPA-sse (Pärdile), et kas oleks võimalik Jõehobule kiirpass saada. Saime positiivse otsuse ning juba pärast tunni aja möödumist helistati Kaisuloomade PPAst, et pass on valmis. Pärt oli selle ajaga valmistanud väga tõetruu passi, millel ta isegi trükikojas järel käis. 💕 Kahju ainult, et ametnikud üldjuhul laste maailma ei mõista ja liiga tõsised on.

Niisis kõigil passid olemas ja pühapäeval võib taas teekond Riiga alata. Pärke oli esimese lennureisi ajal umbes sama vana, pisike preili on ca pool kuud noorem. Vaatame kuidas siis seekord seiklus beebi ja Pärkega läheb, ehk ei jää mu telefon kuskile suvalisse kohta laadima.. 😀 🙈☺️