Niisiis tänan postistus tuleb paljude lugejate lemmikust seeriast “kummalised kassasüsteemid”.

Käisime siis Kertuga Kutaisi kõige suuremas toidupoes süüa ostmas ja tahtsime lahtiselt kalapulki osta.
Tõstisme kalapulgad kotti ja suundusime kaalumis osakond, kus töötaja kaalub ja paneb kleepsu peale. Ainuke häda, et töötaja oli kuhugi ära kadunud.

 

 

 

 

Pärast 3-4 viisakat ootamisminutit suundus Kertu teenindajate juurde, et abi paluda.
2 töötajat tulid meile appi, üks asus asjalikult kaalu all olevast nimekirjast õiget toodet otsima, teine suundus aga õiget töötajat otsima. Paraku neiu laiutas käsi, sest ei leidnud toodete listist õiget koodi ja suundus tagasi enda tööpostile.

Pärast veel mõnda minutit ootamist, otsutsasin, et olen natuke ebaviisakas ja piilun natuke kaalu juures olevat lehte, ehk leian koodi ja saame eluga edasi minna ilma 15 minutit oma elust kulutamata.

 

 

Ooppaa, jackpot, ca 15 sekundit vaatamist ja leidsin toote ilusti tootekoodi lõpu abil. Aga  kuna igas poes tihti kaalud töötavad erinevalt, siis ei hakanud ise näppima… ja noh, minu meelest pole see kuigi viisakas ka.

Samal ajal appi kutsutud töötaja oli leidnud kellegi endale appi (välimuse järgi ütleks, et keegi natuke kõrgema ametikohaga).
Neiu kõndis meie poole, hakkasin talle lehte näitama ja jõudsin öelda inglise keeles, et see toode on siin lehel ilusti olemas , aga  ta andis väga korrektselt kurja hääelga märku, et ma ei tohi seda teha.
No ok, mis seal ikka, eks ootame,

 

 

 

 

Vaatasin minutikese, kuidaas nad ümber saart käivad ja otsivad neid kalapulki. Lõpuks läksin nende juurde ja näitasin, et näete, kalapulgad on siin. Yess!! Nüüd saame poest minema.
Poetöötaja vaatas kalapulgaleti üle ja suundus kaalu juurde, sisestas koodi ja tuli vastus “not found”, käis uuesti kalapulgate juures ja proovis uuesti ja saime kleepsu! Jess!! Aga… kleeps tuli hoopis pelmeendile.e

Niisiis näitasin talle lehte, et see õige kood on siin samas. Kehakeelega anti mulle märku, et sa ei tea asjast midagi, hoia eemale.
Vahapeal jõudis kolmas tööaja appi tegelema nende õnnetute kalapulkadega.
Kertul viskas lõpuks närv üle, ütles, et näita mulle seda koodi – trükkis koodi sisse ja saime kleepsu oma kalapulkadele.
Jehuu!!!! 10 minutit mu elust raisatud.
Aga mis teeb selle toreda seiga kummalisteks kassasüsteemideks, on see, et – kui tootekoodi loogikat ei osata kasutada, siis miks on tootenimekiri inglisekeelne, kui väga vähesed seda keelt oskavad….